A legjobb greenbox stúdió Budapesten

A greenbox stúdió, ami bárhova eljuttathat

A greenbox stúdiók már egy ideje a fotósok és a filmesek kedvencei. Használatuk rendkívül előnyös, a világon bárhova varázsolhatjuk a képeinket úgy, hogy ki sem kell tennünk a lábunkat a megszokott stúdiónkból. Ma már Hollywood minden egyes filmjében meg lehet találni, egyes filmeket akár szinte teljesen is ezzel a technikával vesznek fel, és ezek a filmek világhírű kasszasikerek is lesznek a legtöbb esetben. De miért is olyan jó egy greenbox stúdió? Máris kifejtem.

A greenbox stúdió kialakulása

A zöldképernyős stúdiók ma már mindenki számára elérhető szolgáltatást nyújtanak, aki dolgozni szeret vele. Sok házi stúdió is alkalmazza akár, de főleg kezdőként az a biztos út, hogyha az ember bérel egy greenbox stúdiót, és ott készíti a képeit és felvételeit. A greenscreen hatást már évtizedek óta alkalmazzák, az elv arra épül, hogy egy bizonyos színárnyalatot a monitor nem ismer fel, amiket ma már számítógéppel pótolni lehet. A lehetőségek pedig határtalanok! Amit csak el tudunk képzelni, az ma már valóra válhat a filmvásznon és a képeken is. A filmgyártás egyben olcsóbb is lett, hiszen kevesebb kellékre van szüksége a stábnak, mint valaha, bár a pénzügyek már csak a grafikusok igényein múlnak. Megadott és saját magunk által készített háttereket is adhatunk a képeinknek. Már nem kell Párizsig repülnünk, hogy egy francia stílusú ruhába öltözött modellt az Eiffel-torony előtt kapjunk le, mert minden megoldható számítógépes technikával.

A greenbox stúdió lehetőségei

Remek lehetőség, hogyha nem szeretnénk utazni. Nem csak az extravagáns példákra kell gondolnunk az előnyeinél a greenbox stúdiónak. Egészen egyszerű megoldásokra is képes. Mi van, ha a szabadban, mondjuk egy réten terveztünk fotózni, nyakunkban a határidő, és sikerült egy esős napra időzítenünk a képek elkészítését? Nos, a greenbox stúdió máris a rendelkezésünkre áll, hogy gyorsan, és főleg szárazon megoldja ezt a feladatot. A más országokba való utazást már említettem korábban, de mi a helyzet akkor, hogyha az űrbe szeretnénk helyezni egy képet? Ma már az sem lehetetlen, habár egy divatfotósnak erre az opcióra kevésbé van szüksége. A szép hátterek azonban elengedhetetlenek minden profi kép esetében, és sajnos nem mindig van lehetősége az embernek, hogy sikerüljön ezeket a képeket valós környezetben elkészíteni. Én ezért nagyon jó lehetőségnek tartom, hogy ezeket a stúdiókat bérelni lehet, hiszen sokak életét és munkáját megkönnyíti ez az újítás.

A greenbox stúdió is csak egy stúdió – a szó legjobb értelmében

A greenbox fotóstúdió nagy előnye, hogy kényelmes. Műtermi keretek között tudjuk megoldani az összes szükséges kép vagy videó elkészítését. Mit is jelent ez? Mindig tökéletes időjárást, amibe nem zavar bele a Nap, a hideg, a forróság, az eső és a hó. Egy olyan helyet, ahol minden fontos felszerelés vagy adva van, vagy bérelhető, ezért mindig van egy tartalékterv, hogyha valami esetleg nem lett elhozva, vagy éppen akkor ment tönkre. Jelent ez kényelmes parkolót és parkolási lehetőséget, teherliftet, ami bármilyen felszerelést el tud szállítani. Jelenti az állandó internet kapcsolatot, ami fontos egy fotózás során, meg lássuk be, ma már az élet minden területén elengedhetetlen. Egy greenbox stúdióban megvan a lehetőség, hogy külön helyiségben készítse el a sminkes és a fodrász a munkáját, ami kényelmes asztalokat, székeket és tükröket jelent. Van lehetőség kulturált módon, kényelmesen átöltözni, ami a szabadban csak egy aprócska átöltöző-fülkével lenne lehetséges. Itt fűtés és légkondi egyaránt várja, hogy használatba vegyék, és még külön helyiség van arra is, hogy csak leüljünk és megbeszéljük az aznapi terveket. Én a G3 stúdiót tudom ajánlani mindenkinek, aki a tökéletes greenbox fotóstúdiót kereste, én itt találtam meg azt, amit mindig is kerestem a stúdiókban.

Tapasztalatom a greenbox stúdióval

A greenbox stúdió tényleg egészen más szintre emelte a fényképezést és a videózást. Ma már nincs lehetetlen előttünk, amit gyakorlatilag csak ennek a technikának köszönhetünk. Én már évek óta nagy rajongója vagyok, az interneten ti is tudtok róla számtalan videót nézni, hogyan is csinálják ezt az igazán profik, akik a filmeket megálmodják egy egyszerű zöld háttérből. Persze a mi igényeink ennél sokkal szerényebbek, de még így is lenyűgöző képeket tudunk készíteni, és a greenbox stúdiónak hála a G3-nál, mindezt kényelmesen tehetjük meg a belvárosban. Én ma már nem tudom elképzelni a munkámat anélkül, hogy ezt használnám, ezért bátran merem mások figyelmébe is ajánlani, szerintem senki nem fogja megbánni, hogyha a greenboxnál készíti a következő munkáját. A lényeg a profi csapat és egy nagy adag motiváció, na meg egy jó időpont egy jó greenbox stúdióban, de azt hiszem, azt a helyet már sokan meg is találhatták a cikk alapján. Úgyhogy, érdemes még ma belevágni ebbe az újdonságba, ha az ember merész szeretne lenni. A greenbox fotózással mindenki kiélheti a legmerészebb ötleteit is, ennél többet pedig nem is várhatunk ettől a szakmától.