Autószerelő szakemberek

Ma nagy keletje van az autószerelő szakmának, igazán megtérülő befektetés lehet, ha valaki ennek tanul. A szakmáknak egyre nagyobb az értéke, ugyanis a különböző felsőoktatási intézmények sorra ontják ki magukból a friss diplomásokat, akiket sok esetben nem tud a piac felszívni. Nagyon pörögnek és igazi slágerszakmák egyes területek viszont. Így mindenhol szükség van festőre, kőművesre, asztalosra, műszaki szakemberekre, villanyszerelőkre, autószerelő szakemberekre.

Ennek az is az oka, hogy a termelés nagy részt kivonult már az országból. Magyarországon megszűntek javarészt az egykor oly sikeres és óriási gyárak, termelőüzemek. A mezőgazdaság sem egy sikerágazat, pedig ebben nagy lehetőségünk lenne helyi szinten és nemzetközileg egyaránt. Külföldről importáljuk az élelmiszert, mikor ott állnak a kiváló magyar termőföldek. Minden diák a nagyobb városokba áramlik egyetemekre, főiskolákra, hogy olyan szakmákat tanuljanak, melyek nem kétkezi, fizikai munkák. Sajnos van egy negatív értékelése a fizikai, kétkezi munkának, ami szerintem nem igazságos. Rengeteget dolgoznak ezek a szakmunkások és szakemberek és csak azért, mert a munka jellege nem irodai, nem feltétlenül kell lenézni őket.

Autószerelő - Kukoly Autószerviz

Ami viszont egy jelenlegi trend, hogy például az autószerelő szakma és egyéb munkák kezdenek felértékelődni. Mert akárhogy is nézzük, akármennyit is importálunk bármilyen termékből, vannak bizonyos területek, amelyekre mindig is szükség lesz a mindennapokban. Az autókat pedig meg kell szerelni és a legjobb autószerviz felkutatása elengedhetetlen, így aki ezt nem látja be, az nem a realitásban él. Éppen ezért elmondható, hogy igen jó fizetéseket lehet kapni autószerelő szakemberként, ha jól végezzük a munkánkat. Ehhez persze megbízhatónak, pontosnak és az autó tulajdonosokkal kedvesnek kell lenni. Már ha velük egyáltalán érintkezünk.

Autószerelő szakma felívelése

Nem tudom, hogy ez a jelenlegi tendencia hol állhat meg, nem minden autót lehet ugyanis ma már egy normál szervízben megcsináltatni, annyi elektronika van benne és olyan bonyolult rendszerekről van szó. Ezek mind ráadásul gyártó-specifikusak. És akkor az elektromos autókról még nem is beszéltünk.

Ami viszont biztos, hogy az autószerelő szakma még jó ideig nem fog kimenni a divatból, a legújabb technológia ide, vagy oda. Még jó pár évig megéri tanulni ezen a területen.