Lehet enni szürkehályog műtét előtt?

A szürkehályog műtét az egyetlen lehetőség a szemlencse elszürkülésével járó betegség kezelésére. A szürkehályog jellemzője, hogy a szemlencse fátyolossá válik, amely látásromláshoz, homályos- vagy kettőslátáshoz, szemkáprázáshoz vezet és gyakori szemüvegváltást szükségessé tehet. A probléma gyógyszerekkel, szemüveggel nem orvosolható, egyedüli megoldás rá a szürkehályog műtét. Continue Reading “Lehet enni szürkehályog műtét előtt?”

Esztétikai fogászat, avagy a tökéletes mosoly titka

Napjainkban a mosoly megszépítésére rengeteg lehetőségünk van. A technikának köszönhetően léteznek olyan eljárások, amely az arc karakterét, jellegzetes vonását, személyiségét veszik figyelembe a harmonikusabb megjelenés érdekében. Az eredmény így mindössze a beteg és az esztétikai fogorvos kölcsönös együttműködésén alapszik. Continue Reading “Esztétikai fogászat, avagy a tökéletes mosoly titka”

Tudta hogy a gyulladásos bélbetegség még a vas, a kalcium, és a D-vitamin felszívódását is akadályozza?

Mind a felnőtt lakosság, mind a gyermekek körében gyakoriak a gasztroenterológiai panaszok. Például a gyulladásos bélbetegséget egyre korábbi életkorban diagnosztizálják, és az orvosok szerint egyre súlyosabb tünetekkel jelentkezik. Hazánkban a Crohn-betegség, és a fekélyes vastagbélgyulladás a leggyakoribb ilyen típusú betegség. Continue Reading “Tudta hogy a gyulladásos bélbetegség még a vas, a kalcium, és a D-vitamin felszívódását is akadályozza?”