Hűtőpárna a nagy melegben? Igen!

Hűtőpárna: így segítsük a kedvenceink életét nyáron!

Bekövetkezett a nyári hőség, amire már régóta vártunk. Eljöttem a harminc plusz fok, és mindenki kókad különböző helyeken. Ilyenkor a vonaton a legrosszabb, de beszélhetnénk még azokról a munkahelyekről is, ahol a hőségben nincs megfelelően kezelve a hőmérséklet. Az emberek energiaszintjére és koncentrációs képességére nagy hatással van mind a hideg, mind a meleg. Ennél is fontosabb azonban a közérzet. Senki nem szereti úgy élni a mindennapjait, hogy közben az izzadtság csorog a hátán és liheg a melegtől. A kedvenceink számára a hűtőpárna adott, azonban az emberek már számos dolgot feltaláltak a meleg elűzésére. Ilyen például a légkondicionáló, a kézi legyező, az elemes ventilátor, amit hordozni is tudunk vagy az elektromos nagyobb darab. Utóbbiak azonban csak a meleg levegőt gyorsítják fel, ezért a légkondicionáló nagy előnye, hogy az magát a hidegebb levegőt fújja. Az állatainknak a bundája még melegebb, mint ahogy a mi bőrünk. Természetesen ők ehhez hozzá vannak szokva, de egy ideje figyelem a macskáim reakcióját a melegre, és napközben szinte csak fekszenek különböző helyeken. Persze a macskák egyébként sem a legaktívabb lények, annyit azért elmondhatok róluk, hogy általában nem ennyire lusták. Úgyhogy, a legjobb ötletnek azt tartottam, hogy beszerzek számukra egy hűtőpárnát, és nem kellett csalódnom!

Hűtőpárna beszerzés: mégis honnan?

Az alábbi oldalon szoktam rendelni az összes felszerelést, ami a kisállataimnak szükséges, tehát itt tudtok ti is válogatni: https://www.petnet.hu/termekek/KUTYA_KUTYAFELSZERELES_Huto_husito_termekek-280. Több hűtőpárnát is találtam, ami megfelelő, és nagyon jónak tartom, hogy nem konkrétan az állat testére kötött vagy helyezett dologról van szó. Persze azok is hasznosak lehetnek, azonban ha otthon vagyunk, és az állat akármikor meg tudja közelíteni a hűtőpárnát, akkor ez a legjobb választás. Azért jó tehát, mert a kutyánk vagy macskánk maga döntheti el, mikor van rá szüksége. A hűtőpárna akkor hűt csak, hogyha az állat rajta fekszik, tehát nem fogyasztja feleslegesen az energiát. Miután kellemesre hűlt az állat, el is hagyhatja a hűtőpárnát tehát. Egy nagyon kényelmes megoldásról beszélhetünk, ami néha nekünk, embereknek is jól jönne szerintem. Árban is teljesen korrekt az alábbi termék, néhány ezer forintból meg is tudjuk vásárolni, és nem lesz gondja a kedvenceinknek egész nyáron.

Mit tehetünk még a hűtőpárna kényelmén kívül?

Vannak örök érvényű dolgok, amikre nyáron oda kell figyelnünk. Ilyen, hogy az állatunknak mindig legyen kint friss hűvös ivóvíz. A macskák például alapvetően keveset isznak egy nap, azonban ilyenkor még ők is megszomjaznak többször, mint általában. Nincsenek egyedül. A legfőbb védekezés a meleg ellen az elvesztett folyadék folyamatos pótlása. Ha kutyánk van, ilyenkor semmiképp ne tartsuk kikötve. A nap járásával változik az is, hogy éppen árnyékos-e az adott hely, és bizonyos kutyafajták akár az életüket is veszthetik, ha a tűző napon hagyjuk őket a nagy melegben, ezt pedig nincs az a gazdi, aki a kedvencének kívánná. A másik ilyen a kutyák esetében a kutyaház. Keressünk neki olyan helyet, ahol legalább részben árnyékban van. A Nap egyaránt rongálhatja is az anyagot, ugyanakkor annyira fel tud forrósodni, hogy a kutyának kellemetlen lehet bemenni. Azonban, ha megfelelő helyen van elhelyezve, akkor éppen az ellenkezője lesz: az is egy hűvös ponttá válik a számára, amit használhat a bőrének a hűtésére. Érdemes továbbá ebben az évszakban többször átkefélni az állataink szőrét, hogy a felesleges bundától meg tudjanak válni, így az sem fogja már őket fűteni, ami szintén előny. A hűtőpárna mellett tehát van még pár dolog, amit tehetünk az állataink általános közérzetéért a melegben. A macskák egyébként egész jól feltalálják magukat ebben az időben is, hiszen szabadon mászkálhatnak, őket egy kerítés nem állítja meg, azonban gondoskodjunk róluk is megfelelően, és ilyenkor legyünk tudatában, hogy a téli időkhöz képest sokkal több veszélynek vannak kitéve. Nézzük az állataink bundáját kullancs után kutatva, illetve a bolhák és a férgek is ilyenkor élik fénykorukat. A hűtőpárna tehát nagy segítség az állat hűtésében, de azért gondoljunk az alapvető dolgokra is.

Ilyen a hűtőpárna

A cicák hamar megszerették, egyszerre ketten is elférnek rajta kényelmesen, amit ki is használnak. Sokkal aktívabbak azóta, amióta hűtőpárnát használunk, és örülök, hogy visszatért beléjük egy kicsit az életkedv, mert már kezdtem aggódni, hogy esetleg nem is a meleg, hanem valamilyen más problémájuk van, és esetleg orvoshoz kellene vinnem őket. Szerencsére azonban nem ez volt a helyzet, és szinte rögtön jobban érezték magukat, visszatért a régi életkedv és a vadászösztön is. A hűtőpárnának tehát egy nyugodt és nem őrjítően meleg nyarat köszönhetünk. Nekem mindenképpen megérte megvásárolni ezt a terméket, és másnak is bátran merem ajánlani, szerintem hasonlóan pozitív tapasztalatok fognak majd születni.