Iroda felújítás

Az iroda felújítás szükségessége sokakat állít új, ugyanakkor számukra meglehetősen szokatlan feladat elé. Ez nem is csoda, hiszen egy iroda felújítás manapság már nem csak néhány melóst, a maltert és a kőműveskanalakat igényli némi festék és használata mellett. Néhány ritkaságszámba menő szerencsés esettől eltekintve az iroda felújítás többnyire komplikáltabb folyamat, természetét tekintve az említett példánál lényegesen összetettebb.

Az iroda felújítás előzményei

Mielőtt egy iroda felújítása mellett dönt valaki, általában tények sorával szembesül. Az első és legáltalánosabb helyzet, hogy az iroda egyszerűen már lelakottá vált. Ennek több jele is lehet. Leggyakrabban az iroda falainak állapota, színe és állaga az, ami utalni szokott arra, hogy érdemes vele komolyabban foglalkozni. Ez érthető, hiszen egy helyiség, különösen, ha munkahelyről van szó, bizonyos benyomásokat ébreszt az oda belépőkben, egyszerűen szólva hat a benn tartózkodókra. Ez a hatás eredhet a falat burkoló festék, vagy tapéta színéből, de vannak még más árulkodó jelek is. Ilyen állapotjelző például a padló, vagy járólapok állapota. Az irodába belépve, amint az ember átlépi a küszöböt, szeme gyakran végigsuhan a padozaton, amelynek minősége és állapota ismét benyomásokat kelt benne. Persze számos egyéb oka lehet még egy iroda felújítás megkezdésének, a fentiek nagyvonalakban mégis ráirányítják figyelmünket a probléma lényegére, az alapvető okok felderítésére.

iroda felújítás

Az iroda felújítás szükségessége

A fenti felsorolást természetesen csak gondolatébresztő gyanánt közöltük, a gyakorlatban még nagyon sok okot találni, amelyek indokolttá teszik egy iroda felújítás átgondolását. Az irodai jellegű munkák, bár kívülről nézve ugyanolyannak tűnnek, természetesen távolról nem lehet és nem is szabad megítélni a kérdéskört. Az, hogy a falak színe megfakult az évek alatt, természetesen még nem teszi lehetetlenné a benn dolgozók munkáját. Viszont a fakóbb színek unottá tehetnek egy egyébként jó kedélyű, pezsgő környezetet. Innentől fogva már csak idő kérdése, hogy az iroda helyiségeiben általánosan uralkodó kedélyállapot és hangulat mikor ér el egy olyan szintet, ami már érződik a munka-morálon, a dolgozók teljesítményén is. Néhány apró dolog is képes örömet adni az ember napjainak, ugyanakkor meg is keseríthetik azokat. A kérdés, hogy érdemes-e megvárni, amíg már a munkatársaink, vagy a beosztottjaink jelzik a számunkra, hogy nem érzik olyan jól magukat a bőrükben, mert az egyre ocsmányabb színárnyalatokban pompázó, a hetekkel korábban történt leázástól penész tarkította falszakasz szinte automatikusan magára vonja minden szobába belépő figyelmét. Csinálhatunk bármit, azt az emberek megnézik, amíg csak ott díszeleg és levonják a következtetést munkáltatójukról. Joggal. Hiszen ki szeretne egy olyan munkahelyen dolgozni, ahol a tulajnak, vagy a vezetésnek tök mindegy, hogy munkatársaik milyen egyészégre ártalmas környezetben tevékenykednek. Valóban, mert a burjánzó penészfolt amellett, hogy esztétikai romboló erővel bír, még az egészségre is ártalmas.

 

Ha aktuális már az iroda felújítás…

Innentől már egyszerűnek tűnik a dolog, hiszen csak keresni kell egy jó szakembert – gondolnánk. De hát azt is tudjuk, hogy szakember és szakember között is óriási különbség lehet, ha csak a végzett szolgáltatás árát tekintjük. Az elvégzett munka minőségéről még ne is beszéltünk. Érdemes tehát alaposan körül nézni.