Kirándulás a Plitvicei tavakhoz

Autókölcsönzés

Kiscsaládommal azt terveztük, hogy elmegyünk egy hosszú, négy napos hétvégére a Plitvicei tavakhoz. Ahogy minden évben tökéletesen szerettem volna előtte felkészíteni a kocsinkat, azonban a szervizbe tartva, történt egy közepesen nagy balesetem. Egy jobb kezes utcában haladva, egy kisteherautó nem adta meg az elsőbbséget és eléggé összetörte az elejét és az oldalát a kocsinknak. Természetesen totálisan kiborultam, kiabáltam a sofőrrel, aki gyakorlatilag összeomlott, úgyhogy a végén még nekem volt lelkiismeret furdalásom. Így azonban nem maradt más hátra, mint az autókölcsönzés, mert hát ezzel a kocsival nem tudtunk volna elutazni. A sofőr mindent elismert, rendőrt azért persze hívtunk, de minden papírja és biztosítása rendben volt hála istennek.

Autókölcsönzés ilyen rövid időre

Bennem még az élt, hogy ha az ember autót szeretne bérelni, akkor az minimum egy hétre kell, hogy történjen, de ebben szerencsére maximálisan új trendek uralkodtak az autókölcsönzés piacán. Már akár egy napra is lehet kocsit bérelni, ami szerencsésen alakult akkor az életemben. Most már csak egyetlen dolgot kellett kitalálnom, hogy ennyire rövid idő alatt hol fogok olyan megbízható céget találni, akinek pont van számunkra megfelelő méretű és csomagtartójú kocsija, egy héttel az indulás előtt. Ebben szerencsémre tudott segíteni apósom, aki ismerte a Határautó csapatát, akiknek mindenféle megoldása létezett az ilyen ügyekre.

Autókölcsönzés profiktól

Felkerestem a honlapjukat és átnéztem, hogy milyen a választékuk és főleg, mennyire lehetnek így elsőre szimpatikusak. És hát meg kell, hogy mondjam, mindenben nagyon megtetszettek főleg abban, hogy az autókölcsönzés profiljuk itt nagyon erőnek tűnt. Ezért el is döntöttem, hogy fel fogom őket keresni másnap. Teljesen váratlanul, bejelentkezés nélkül érkeztem, hogy megbizonyodhassak arról, hogy nem csak a neten állítják magukról, hogy az autókölcsönzés a fő profiljuk, hanem a valóságban és a helyszínen is állják a sarat.

És megmondom őszintén, nem kellett csalódnom. Az a fajta végtelen profi fogadtatás már meggyőzött arról, hogy jó helyen járok, és ehhez még csak hozzájött a többi csodálatos meglepetés. Egyrészt tényleg elképesztő jó választékuk volt a kocsikból, és hozzá olyan autókölcsönzés feltételekkel álltak elő, amelyet ha akartam volna se tudtam volna visszautasítani. Tökéletesen megfeleltek az elképzeléseimnek és ott helyben azonnal meg is köttetett az üzlet. A szerződéseik teljesen rendben voltak, mondom én ezt ügyvédként – pedig baromira kukacos vagyok – és nem találtam semmilyen kifogást sem, hogy az autókölcsönzés partnereim ne ők legyenek.

Kiscsaládom szinte örült is, hogy nem a szokásos kocsinkkal megyünk, hanem egy új egyterű kocsival fogunk utazni, amiben sokkal nagyobb hely van a randalírozásra. Mert hát be kell valljam őszintén, amilyen két angyallal élünk együtt, néha ugyanolyan kisördögökké tudnak válni. Előre hát a Plitvicei tavakhoz!