Ügyvéd választás nehézségei

Ügyvéd

Szeretnék egy családi házat építeni, amihez egy ügyvéd segítségére lesz szükségem. Hiszen rengeteg mindenre kell figyelni egy telek adás-vételi elkészítésekor, a kivitelezővel való leszerződéskor és sorolhatnám még a végtelenségig mennyi mindenre kell koncentrálni.

Ügyvéd a netről

Informatikai fejlesztőként fogalmam sincsen a a jog világáról és az ismeretségi köröm is lekorlátozódik az informatika világára. Így segítségül kellett hívnom az internetet, hogy hogyan lehetne a lehető legjobb ügyvéd szolgáltatást megtalálni és az még szuperebb lenne, ha ezt valakik vagy valakik hitelesen alá is támasztanák. Ebben szerencsém volt, mert elég hamar rátaláltam az ugyvedajanlo.hu oldalra, ahol nemcsak ügyvéd, hanem szolgáltatás jegyzékeket is lehetett találni.

Ügyvéd ajánlásokkal

Első lépésben természetesen a telek kiválasztása volt a feladat, hiszen hiába van egy jó ügyvéd, ha nem tudok neki munkát adni. Így belevetettem magam a webes portálokba és próbáltam a lehető legjobb ár-érték arányú ingatlant megkeresni annak érdekében, hogy mind a panoráma, mind a telek adottságai tökéletesek legyenek. Szerencsémre anyagi problémákkal nem kell küzdenem, mert az elmúlt tíz évben erre gyűjtöttem, és szinte minden év végén akkora bónuszokat kaptunk, hogy bőségesen tudtam erre a projektre szánni.

Az ügyvéd feladata így szerencsére tényleg csak a tanácsadásra és a szerződések legyártására fog majd koncentrálódni és a többi keretet én fogom biztosítani hozzá. Néhány nap keresgélés után megtaláltam azt hiszem a Budai hegyek egyik leggyönyörűbb telkét, elvehetetlen panorámával és csodálatos közlekedéssel. Így kezdődhetett a jogi munka. A telek tulajdonoshoz már az ügyvéd segítségét kértem, mert nem szerettem volna egyedül szembekerülni egy számomra idegen szituációval, ahol nem érzem stabilnak a talajt a lábam alatt.

Ebben a korábban megtalált https://ugyvedajanlo.hu is nagyon-nagy segítségemre volt, mert többek véleménye és visszacsatolása alapján tudtam kiválasztani a lehető legjobb és legmegbízhatóbb jogászt akit a oldal talált nekem. Amikor először találkoztunk, akkor tényleg szinte az első perctől kezdve egymásra találtunk és azonos gondolkodásmódunknak köszönhetően, nem volt kérdés, hogy ténylegesen baromi hasznos ez az ajánló oldal. Elkezdtük átbeszélni az első telektulajdonos találkozó előtt mikre kell figyelni, milyen jogi trükkök vannak, amikről a tulaj nem is tud, és közben meg több millió forintot lehet spórolni ezek által.

Szerencse, hogy megismerhettem Pétert, az ügyvédet, mert ehhez tényleg elképesztő jogi tapasztalatokra van szükség, hogy minden lényegi kérdést és szerződéses pontot ennyire hatalmas szakértelemmel kezelje valaki. Amikor a találkozó időpontja eljött, gyakorlatilag a teljes szerződéses tárgyalási alapokkal készen voltunk és tisztában voltam már én is egy csomó jogi szakzsargonnal, és hitelesen adtam elő a hozzáértő telekvásárlót. Akár úgy is tűnhettem szinte, mintha az ügyvédnek a segédje lettem volna.