Új bojlert kellett vásárolnunk, veled is előfordult már?

Amikor hajmosásnál jön rá az ember, hogy a bojlernek sajnos befellegzett

Ahogy az már a címből kiderült, új bojlert kellett beszereznünk. Sajnos, éppen hajmosás közben ért a baleset, habár ez volt a legkisebb probléma. Sokkal aggasztóbb volt maga a helyzet, hogyan lesz most melegvizünk? Ráadásul télen, amikor még jobban vágyik az ember a forró vizes kézmosásra és egy kis karácsonyi fürdőzésre a kádban. Kétségbeesetten álltam a mosógép feletti készüléket vizslatva, mégsem maradhattunk bojler nélkül, azonban személy szerint, sosem érdekelt, hogyan működik egy bojler. Tudtam, hogy abból jön a melegvíz, és időnként világított rajta egy sárga lámpa – ennyi volt az összes tudásom azon kívül, hogy amikor sokan akartunk otthon egyszerre nagyobb fürdőzést rendezni, akkor sajnos egy idő után már csak korlátozottan állt erre lehetőségünk, az utolsó embernek épphogy langyos víz jutott a forró helyett.

Hol vettünk új bojlert?

Gondoltuk a legegyszerűbb az interneten rendelni egyet. Mivel vidéken lakunk, nincsen minden sarkon műszaki bolt, olyan meg végképp nem, ami egy fúrónál nagyobb gépet is árulna. Szakértő tanácsaira bízva magunkat, belefogtunk közösen a keresésbe, és hamar találtunk is egy szimpatikus darabot. Ezúttal olyan típust és méretet sikerült kifognunk, amely biztosan elég lesz majd mindannyiunk számára, akkor is, ha vasárnap este az egész család hajat szeretne mosni. Végül itt találtunk egy megfelelő darabot: https://www.ventil.hu/bojler-vizmelegito. Nem csak gazdaságos áron juthattunk itt hozzá az új bojlerhez, de ezen kívül még minden fontos információt is megtudtunk a leírásából, így egyikünk sem érzi azt, hogy zsákbamacskára szórtuk ki a pénzünket. Szintén nagy előnye az internetes vásárlásoknak, hogy egészen a házig hozzák a drága és nehéz eszközt, amit mi biztonságosan már csak felhelyezni sem tudtunk volna a kocsiba, nemhogy elszállítani azt. Egy nagyon jó dolognak tartom az ilyen kényelmes és megbízható rendelési formákat, ahol tudom, hogy azt is fogom kapni, amit megrendeltem.

A bojler kiválasztása

Persze szakértő segítségét kértük az új bojler vásárlásakor. Hiszen azt is tőle tudtuk meg, hogy a saját bojlerünk sajnos annyira idős és elhasznált volt már, hogy érdemesebb volt egy újba belefektetni a pénzünket, ha nem akartuk, hogy havonta újra kelljen hívni a segítséget, és esetlen hosszú napokra újra melegvíz nélkül maradjunk. Szóval új bojlert kellett választanunk, de milyet? Mi sem tudtuk, ezért a szerelő mutatott egy jó kis oldalt, ahol a segítsége nélkül is kedvünkre válogathattunk. Adott persze néhány támpontot, hogy milyen készülékek közül is válasszunk főképp, de a döntés természetesen a miénk volt. Egy közepes árkategóriájú terméket szerettünk volna, hiszen szinte minden elektronikai eszközre igaz, hogy minél többet szánunk rá, annál jobban meg fogja érni az árát. Persze egy bizonyos összeg felett már felesleges költekeznünk, az csak akkor éri meg, hogyha kifejezetten luxusterméket szeretnénk vásárolni.

Szóval közös megegyezés alapján úgy döntöttünk, hogy nagyobb bojlert fogunk vásárolni a réginél. Ahogy már korábban említettem, nem feltétlenül volt elég négyünk számára mindennap az elkészült melegvíz. Mint kiderült, egy nyolcvan literes változatot használtunk eddig, de most százhúsz literesre fogunk váltani majd. Én nagyon örültem személy szerint a döntésnek, hiszen szeretnék időnként kiadós, könyvolvasós, gyertyafényes estéket eltölteni a kádban, hogy egy kicsit kiszakadjak a hétköznapok fárasztó rutinjából, de nem sűrűn engedhettem meg ezt magamnak eddig. Bűntudatom volt még akkor is, hogyha csak néhány percet maradtam a félig töltött kádban, és esetleg nem volt elég meleg már egy másik családtag számára a víz. Így azonban majd nem kell emiatt aggódnom, úgyhogy örülök, hogy így döntöttünk. Habár egy kicsit aggasztónak tűnt, hogy esetleg az új készülék majd túl nagy lesz a mosógép feletti falnak, és belég a közlekedési terünkbe, de a webáruház erre vonatkozó adatot is megadott, így még a vásárlás előtt közösen kimértük, mekkora is lesz a fürdőszobába helyezett bojler. Miután pedig kiderült, hogy igazából annyival nem nagyobb ez a készülék, mint a miénk volt, meg is vásárolhattuk.

Tapasztalataink a bojlerrel

A bojler a kiszabott időkereten belül megérkezett, tökéletes állapotban, minden alkatrésszel együtt. A beszereléshez megint csak segítséget kellett kérnünk, de szerencsére ezzel nem volt gond, és már aznap este használhattuk is a saját fürdőszobánkat, addig ugyanis az utcában lakó rokonsághoz kellett átjárnunk, ami nyilvánvalóan nem életünk legkellemesebb néhány napja volt. Végre azonban újra visszakaptuk a saját bojlerünket, ami még új is volt. Persze mindenki egyből egy jó kis kényelmes otthoni fürdőzéssel avatta volna fel az új berendezést, úgyhogy én sajnos kicsúsztam ebből a lehetőségből. Hamar pótoltam is azonban. Összességében azt mondanám, bölcs döntés volt az új bojlert beszereznünk, emellett pedig még az is igaz, hogy a nagyobb tartály sokkal kényelmesebbé tette az életünket. Csak pozitív tapasztalatokkal szolgálhatok mind a vásárlás, mind a szállítás, a beszerelés és a működés kapcsán is. Azt hiszem, egy igazán hasznos és jó döntést hoztunk az új készülék beszerzésével.